Turkuaz Medya nın satış süreci.




Merkez Medya Grubu TMSF tarafından gerçekleştirilen ihalesi, 5 Aralık 2007’de Ahmet Çalık’ın sahibi olduğu Turkuaz A.Ş’ye  1.1 MİLYAR DOLAR karşılığında satıldı.

Başbakan’ın Serhat ALBAYRAK üzerinden yayın grubuna yaptığı müdahalelerden büyük rahatsızlık duyan, ayrıca iflas noktasına gelen Çalık, yayın grubunu satmaya karar veriyor.

Murdoch’un satın alma talebi üzerine; Başbakan yayın grubunu kaptırmak istemiyor.

Başbakan Binali YILDIRIM’a talimat veriyor. Binali YILDIRIM iş adamlarından ihale karşılığı paraları toplayarak bir havuz oluşturuyor. 

Bu arada basına yansıyan 3. Havalimanı İhalesi ile şöhret olan CENGİZ-KOLİN-LİMAK-KALYON konsorsiyumunun yayın grubunu satın aldığı haberi panik oluşturuyor ve konsorsiyum tekzip yayınlıyor.

Kağıt üzerinde Yolsuzluk dosyasında ismi çokça geçen Kalyon inşaata ait Zirve Holding A.Ş. Turkuazı satın aldı. 

Zirve Holding A.Ş.’nin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 23 Ağustos 2013’te yapılmış. 380 MİLYON TL sermayeli şirketin İTO kayıtlarına göre Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kalyoncu. Kalyoncunun bu denli dar bir sermayeyle TURKUAZ yayın grubunu satın alamayacağı herkes tarafından biliniyor.

Bu satış işlemi aylar önce Başbakanın evinde alınıyor. 21 Temmuz günü Cemal ve Ömer Faruk KALYONCU ile Başbakanın, Kısıklı’daki evinde görüştü. toplantıya Çalık’ın CEO’su olan damadı Berat ALBAYRAK’ın da katıldı. 

Kalyoncu emirle Ağustos ayında Zirve Holding AŞ’yi kurdu. Ardından diğer iş adamlarından toplanan paralar havuzda birikti ve 17 Aralık operasyonu yapılır yapılmaz 20 Aralık günü apar topar satışın gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır.

Büyük Yolsuzluk operasyonunda, Başbakanın yönlendirmesiyle, Binali Yıldırım’ın iş adamlarıyla para trafiği delilleriyle resmediliyor.  Para trafiğini, Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan yakından takip ediyor. 

Bu tapelerde %10 gibi rüşvet ifadeleri açıkça belirtiliyor. 

ATV’nin alınması için Başbakan’a para akıtan şirketler: Mehmet CENGİZ (Cengiz İnşaat), Celal KOLOĞLU (Kolin), Nihat ÖZDEMİR (Limak), Hayrettin ÖZALTIN (Özaltın İnşaat), Muzaffer NASIROĞLU (Fernas), Adnan ÇEBİ (Makyol) ve İbrahim ÇEÇEN  (IC Holding), Abdullah TİVNİKLİ 
Bu isimle istenen para miktarları ile ilgili şaşkınlıklarının gizleyemedikleri de dikkat çekici bir husus olarak TAPE’lere yansımıştır.

ATV’nin satışı için  İşadamlarının Binali Yıldırım yoluyla Başbakana ait havuza para aktarmalarına karşılık kendilerine bazı ihalelerin verilmesi vaad edilmiş veya aldıkları ihalelere karşılık para istenmiştir. 

Para aktarımına karşılık verilen ihalelerin listesi:

(A)
TAMAMLANAN İHALELER
İstanbul-Ankara  Hızlı Tren Projesi-Vezirhan-İnönü
Tünel İhalesine Fesat Karıştırma Eylemi


(B)
VAAD EDİLEN İHALELER


Palu-Genç Demiryolu Yapım İhalesi


Erzincan Diyarbakir Mardin Demiryolu Ihalesi


Karayolları Genel Müdürlüğünün Yaklaşık 4 Milyar (Tl Veya Dolar) Değerindeki 2 Ayrı İhalesi


Sabiha Gökçen Havalimani 2. Pist İhalesi
Share on Google Plus

About admin

0 yorum:

Yorum Gönder