Yeni ABD Dolarına Hazır Olun

ABD'nin dünya piyasalarına fütursuzca dolar basması , küresel kamuoyunun farkında olup da yüzleşmeye cesaret edemediği bir konu.

Doların, resmi olarak altın karşılığının bulunduğu günlerde bile, bu karşılığın pek bir anlam ifade etmediğini zamanın Fransa Devlet Başkanı De Gaulle , rezervindeki dolarları altınla değiştirmek istediğinde anlamıştı.

ABD'nin devlet yapısı labirentinde , küresel finans tröstlerinin kontrolündeki özel bir işletme niteliği taşıyan Federal Reserve'ün tanesini bir kaç cente mal edip, en düşüğünü 1 dolardan sattığı bu ürün aynı zamanda küresel düzenin en büyük dolandırıcılık şemasının da ana hammaddesi.

ABD'nin Çin'le yakınlaşmasının ana itici gücünü de; elinde ABD'nin trilyonlarca dolarını bulunduran Çin'in bu düzeni bozma ihtimalini azaltmak ve dolar üzerinden yürütülen bu küresel oyunu sürdürmek.

Bu oyuna karşı tedbir almak isteyen ülkeler ise ABD'yi kızdırmadan rezerv portföylerini çeşitlendirmekle meşgul. Irak ve İran gibi, dengeleri temelden sarsacak şekilde, "petrol ticaretimde ABD doları kabul etmeyeceğim" şeklinde tehditler savurmanın sonu ise malum. İran'ın bu tehdidi savurmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, hala bu konuda somut bir adım atmamış olması ise, mevcut "nükleer kriz" dumanı içinde kaybolmuş durumda.

Küresel sistemin düşünmek istemediği ama aklının arkasında duran soru şu :

"ABD bu dolarları kabul etmeyi reddederse ne olacak?" (De Gaulle'ün merak edip de, test ettiği soru)

ABD'nin bu tarz bir hamlesi kendisini de vuracak bir intihar anlamına geleceğinden; biz daha anlamlı bir soru soralım:

"Küresel gündemin iyice kaotik bir hal aldığı bir ortamda, bir gün kalktığınızda, ABD'nin

"Doları, Yeni ABD doları(bkz. aşağıdaki resim)  ile değiştiriyorum, yeni değişim kuru da şu" şeklinde bir açıklama ile karşılaşırsanız ne yaparsınız"

Cebinizdeki 1000 doların, 500 Yeni ABD Doları olmasına hazır mısınız?

Dünyayı fütursuzca dolara boğan; yaratttığı sahte krizlerle bu dolarların bir kısmını emen ABD; bu döngüyü sonuna kadar sürdüremeyeceğinin farkında olduğundan dünyayı şoke edecek bir hamleye hazırlanıyor.

Kanada ile ekonomik birlik görüntüsü (Kuzey Amerika Birliği)  altında perdelenecek bir siyasi hamle ile birlikte, bu birliğin yeni parası olarak Yeni Dolar piyasaya sürülecek.

Yeni Dolar'ın ilk taslak görüntüsü sızmaya başladı.



Bu Yeni Dolar'ın değişim kuru ise, dünyadaki dollar bolluğunu geçersiz kılacak bir şekilde belirlenecek.

Bu yeni doların görüntüleri sızmaya başladı. Bu görüntülerin gerçek olup olmadığı şüpheli ve "komplo" teorilerini besleyeceği kesin.

Şunu ise rahatlıkla söylebiliriz...

Yeni doların şekli şemali ne olursa olsun; dünyadaki dolar bolluğu ile emme-basma tulumba prensibi ile yönettiği küresel krizlerle başedemeyeceğinin farkında olanABD'nin bu soruna getirebileceği en köklü çözüm doları yeni dolarla değiştirmek olacaktır. 
Dünya insanların cebindeki paranın alenen çalınması anlamına gelen bu hamleye siyasi bir meşruiyet kazandırmak için ise; ABD-Kanada arasında kurgulanacak ekonomik birlikten daha uygun bir zemin olamaz.

Sadece dünya üzerinde değil, kendi siyasi ve ekonomik sistemleri üzerinde de bir konsolidasyon projesi yürüten  ve bu uğurda kendi insanları dahil milyonları feda etmekten çekinmeyecek (Bkz: 11 Eylül) ABD merkezli küresel elitlerin bu yeni şeytani hamlesine karşı; Açık İstihbarat farkı ile yıllar öncesinden uyarıyoruz. 
Share on Google Plus

About admin

0 yorum:

Yorum Gönder